Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Rezistence bakterií vůči antibiotikům do kategorie

Mikrobiální rizika > Mikrobiální rizika> Rizikové faktory - Archiv> Rizikové faktory - Archiv
Živočišná výroba - Archiv > Živočišná výroba - Archiv> Zemědělství - Archiv
Veterinární záležitosti > Živočišná výroba - Archiv> Veterinární záležitosti> Živočišná výroba - Archiv

Rezistence bakterií vůči antibiotikům

Vydáno: 30.1.2009
Tisk článku
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
Informace ze serverů iDNES.cz a Bezpecnostpotravin.cz.
Zpravodajský server iDNES.cz uveřejnil dne 30.1.2009 zprávu pod názvem Bakterie jsou vůči antibiotikům stále odolnější, ve kterém se pojednává mimo jiného i o používání antibiotik při produkci masa.
Problematice používání antibiotik v živočišné výrobě a následnému vývoji antibakteriální rezistence se věnuje ve vyspělých zemích světa značná pozornost. Níže je uveden přehled vybraných článků uveřejněných na portálu Bezpecnostpotravin.cz k danému tématu:
 
Vliv antibiotik na maso a masné výrobky
Antimikrobiální rezistence v popředí zájmu EFSA
Antimikrobiální rezistence jako biologické riziko z potravin
Antimikrobiální rezistence (AMR)
Antimikrobiální rezistence: důsledky pro potravinový systém
Vliv antibiotik aplikovaných drůbeži na člověka
Prevalence salmonel a jejich rezistence k antibiotikům na jatkách v České republice
Rezistence Camphylobacter jejuni k antimikrobiálním látkám

Zdroj: ICBP
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021