Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Rychlá detekce bakterií v potravinách a nápojích do kategorie

Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv > Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv> Potravinářství - Archiv

Rychlá detekce bakterií v potravinách a nápojích

Vydáno: 6.1.2007
Tisk článku
Rychlá metoda chemické analýzy a přesné identifikace typu bakterie za použití hmotového spektrometru bez předchozího opracování vzorku.
Výzkumníci Purdue Univerzity vyvinuli systém umožňující rychlou identifikaci bakterií v potravinách a nápojích bez nutnosti použití současných zdlouhavých a nákladných postupů. Technologie zvaná desorpční elektrosprejová ionizace (DESI patentovaná technologie je jednoduchá, citlivá, jemná a mnohostranná ionizační metoda, která umožňuje přímý odběr vzorků z povrchů bez jakékoli přípravy, za pokojové teploty a atmosférického tlaku) dovoluje zkrátit dobu stanovení z několika hodin na několik minut. Jedná se o první případ chemické analýzy a přesné identifikace typu bakterie za použití hmotového spektrometru bez předchozího opracování vzorku. Technologie je vedle řady patogenních bakterií vhodná zejména k detekci E. coli a salmonely, a to s přesností miliardtiny gramu bakterie. Výsledky výzkumu byly publikovány v časopisu Chemical Communications. Pro komerční účely metodu včetně potřebných typů hmotových spektrometrů zpracovala společnost Prosolia.
http://www.fdin.co.uk/news/index.php?type=related&generate=yes&news_article_id=18020136#18020136 
                                
                                          
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021