Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Schválen extrakt lipidů z antarktického krilu do kategorie

Legislativa EU a MS - Archiv > Právní předpisy EU – základní informace> Právní předpisy EU – základní informace
Zvláštní výživa > Výživa - Archiv> Zvláštní výživa> Výživa - Archiv

Schválen extrakt lipidů z antarktického krilu

Vydáno: 11.11.2009
Tisk článku
Rozhodnutím 2009/752/ES se povoluje použití extraktu z Euphausia superba jako složky nového typu za stanovených podmínek do řady potravin.
Finská společnost Neptune Technologies & Bioressources Inc.  žádala v r. 2006 o schválení použití acetonového extraktu lipidů z antarktického krilu Euphausia superba na trh jako nové složky potravin, což bylo nyní schváleno rozhodnutím 2009/752/ES  (OJ L 268. 13.10.2009, s.33). Předností tohoto extraktu je vysoký obsah polynenasycených mastných kyselin (nejméně 15 % EPA a 7 % DHA). S přídavkem se počítá do mléčných výrobků (200 mg/100 g), sýrů a roztíratelných tuků (600 mg/100 g) a do dalších potravin. Příloha 1 uvedeného rozhodnutí  uvádí hlavní parametry výrobku, příloha 2 uvádí limity pro použití do různých skupin výrobků.

Food Law, 2009, č. 410, s. 19-20
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018