Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Science+Innovation: online zpravodaj do kategorie

Mikrobiální rizika > Mikrobiální rizika> Rizikové faktory - Archiv> Rizikové faktory - Archiv
Publikace > Publikace> Zdroje ICBP - Archiv> Zdroje ICBP - Archiv
Výživa - Archiv > Výživa - Archiv> Potravinářství - Archiv

Science+Innovation: online zpravodaj

Vydáno: 22.10.2008
Tisk článku
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
Přístup k online zpravodajům vydávaným Výzkumným ústavem potravinářským ve Velké Británii.
Institute of Food Research (IFR, Norwich, Velká Británie) vydává od roku 2006 online zpravodaj Science+Innovation (ISSN 1746-5877), který vychází třikrát za rok. Zasílání uvedeného zpravodaje si lze objednat e-mailem na internetové adrese IFR.

Ve druhém čísle uvedeného zpravodaje vydaném v roce 2008 (viz příloha) jsou zahrnuta témata, která se týkají např.:
– stravy sestavené speciálně pro muže, která snižuje riziko rakoviny prostaty; výzkumný tým IFR vysvětluje, jak je prospěšná konzumace brokolice;
– vlivu probiotických bakterií v mléčných nápojích na imunitní systém, což se projevuje pozitivně při sezónních obtížích se sennou rýmou;
– konzumace ryb/rybího tuku, což se projevuje pozitivně na snižování rizika rakoviny jícnu;
– vývoje v oblasti enzymů;
– objasnění mechanismu pozitivních účinků sulforafanu v prevenci některých typů rakoviny;
– bioaktiních látek v pomerančích;
– Saccharomyces cerevisiae a S. boulardii jakožto možných patogenů pro osoby se sníženou imunitou.
 
Zpravodaj Science+Innovation, který informuje o vědeckých objevech, ale také o ekonomických dopadech, je určen širokému okruhu čtenářů. Přístup k dosud vydaným číslům zpravodaje Science+Innovation.
 
Příloha: Science+Innovation 2008, č. 2 (pdf, 1,50 MB, 16 stran)
 
Zdroj: IFR
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021