Bezpečnost potravin

Science+Innovation: online zpravodaj

Vydáno: 22. 10. 2008
Autor:

Přístup k online zpravodajům vydávaným Výzkumným ústavem potravinářským ve Velké Británii.

Institute of Food Research (IFR, Norwich, Velká Británie) vydává od roku 2006 online zpravodaj Science+Innovation (ISSN 1746-5877), který vychází třikrát za rok. Zasílání uvedeného zpravodaje si lze objednat e-mailem na internetové adrese IFR.

Ve druhém čísle uvedeného zpravodaje vydaném v roce 2008 (viz příloha) jsou zahrnuta témata, která se týkají např.:

– stravy sestavené speciálně pro muže, která snižuje riziko rakoviny prostaty; výzkumný tým IFR vysvětluje, jak je prospěšná konzumace brokolice;
– vlivu probiotických bakterií v mléčných nápojích na imunitní systém, což se projevuje pozitivně při sezónních obtížích se sennou rýmou;
– konzumace ryb/rybího tuku, což se projevuje pozitivně na snižování rizika rakoviny jícnu;
– vývoje v oblasti enzymů;
– objasnění mechanismu pozitivních účinků sulforafanu v prevenci některých typů rakoviny;
– bioaktiních látek v pomerančích;
– Saccharomyces cerevisiae a S. boulardii jakožto možných patogenů pro osoby se sníženou imunitou.
 
Zpravodaj Science+Innovation, který informuje o vědeckých objevech, ale také o ekonomických dopadech, je určen širokému okruhu čtenářů. Přístup k dosud vydaným číslům zpravodaje Science+Innovation.
 
Příloha: Science+Innovation 2008, č. 2 (pdf, 1,50 MB, 16 stran)
 
Zdroj: IFR