Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Seminář: Kvalita a autenticita potravin do kategorie

Akce tuzemské > Akce tuzemské> Akce - Archiv> Akce - Archiv
Aktuality > Aktuality

Seminář: Kvalita a autenticita potravin

Vydáno: 10.4.2014
Tisk článku
Autor: PK ČR
PK ČR pořádá cyklus informačních akcí na téma "Kvalita a autenticita potravin".

Informační akce PK ČR - "Kvalita a autenticita potravin"

Politika kvality potravin je jednou ze současných priorit Evropské unie. Atributů, které kvalitu charakterizují, je celá řada a ve svém důsledku se odráží ve vnímání spotřebitele. Jedním z nich, podle něhož se spotřebitel dokáže orientovat sám a poměrně snadno, jsou senzorické vlastnosti, tedy to, jak spotřebiteli chutná daná potravina. Dalším atributem může být samotná bezpečnost potravin, kde stát a Evropská unie garantují, že všechny potraviny uvedené na trh jsou bezpečné. U řady dalších atributů však již garance ze strany regulátora nepřichází. Legislativa zajistí spotřebiteli pouze to, že při výběru potravin nebude klamán. Celou řadu aspektů však neovlivní – původ potraviny, technologii výroby, kvalitu a množství použitých složek apod. Skutečným problémem v České republice jsou právě jakost a falšování potravin. SZPI provozuje internetový portál www.potravinynapranyri.cz, kde zveřejňuje nejakostní, falšované a nebezpečné potraviny. Jaké jsou možnosti kontroly kvality potravin ? Kdy se jedná o výrobu kvalitní potraviny a kdy jde již o falšování ? Jaký je vliv médií ? Odpovědi na tyto a další otázky budeme hledat v tomto cyklu informačních akcí PK ČR.

Kvalita a autenticita potravin

Místa a termíny konání (čas vždy od 8:00 do 17:00 hod.):
Praha, Hotel Olšanka, s.r.o., Táboritská 1000, 130 00 – úterý 13.5.2014
Plzeň, Hotel Gondola, Pallova 12, 301 00 – středa 14.5.2014
Ústí n. Labem, Hotel Vladimír, Masarykova 36, 400 01 – čtvrtek 15.5.2014
Brno, Hotel International, Husova 16, 659 21 – úterý 20.5.2014
Ostrava, Clarion Congress Hotel, Zkrácená 2703, 700 30 – středa 21.5.2014
Jihlava, Hotel Gustav Mahler, Křížová 4, 586 01 – čtvrtek 22.5.2014
České Budějovice, Hotel Budweis, Mlýnská 6, 370 01 – úterý 27.5.2014
Liberec, CENTRUM BABYLON, Nitranská 1, 460 12 – úterý 3.6.2014
Pardubice, Hotel EURO, Jiráskova 2781, 530 02 – středa 4.6.2014

Registrujte se na: ehlova@foodnet.cz.

Pro více informací kontaktujte:
JUDr. Zdeňka Ehlová
Potravinářská komora ČR
Počernická 96/272
108 03 Praha 10 – Malešice
tel.:      +420 296 411 193
mobil:   +420 724 218 765
ehlova@foodnet.cz
www.foodnet.cz

Akce je pořádána bez vložného.
Vyčkejte na potvrzení registrace.


Zdroj:  PK ČR

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018