Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Seznam nebezpečných potravin podle nařízení 882/2004/ES do kategorie

Legislativa EU a MS - Archiv > Právní předpisy EU – základní informace> Právní předpisy EU – základní informace
Rizikové faktory - Archiv > Rizikové faktory - Archiv> Potravinářství - Archiv

Seznam nebezpečných potravin podle nařízení 882/2004/ES

Vydáno: 28.2.2008
Tisk článku
Komise projednává návrh zpřísněných opatření na kontrolu aflatoxinů a dalších škodlivin v produktech z třetích zemí.
Komise projednává návrh na seznam potravin, které mají být předmětem zvýšené hygienické kontroly vzhledem k tomu, že je o nich známo, že znamenají potenciální riziko. Jedná se o opatření, které je v souladu s nařízením EU o dozoru nad potravinami 882/2004/ESn
Návrh zahrnuje následující položky:
  • 100% vyšetřování obsahu kadmia a olova v síranu zinečnatém a oxidu manganatém pro potravinářské a krmivářské účely
  • 100% vyšetřování obsahu aflatoxinů v mletých ořeších z Ghany
  • 50% vyšetřování obsahu aflatoxinů v koření z Indie (např. chilli, kajenský pepř, paprika, bílý a černý pepř, muškátový ořech, kurkuma a zázvor)
  • 25% vyšetřování obsahu barviv Sudan ve všech produktech z chilli, kurkumy a palmového oleje dovážených z třetích zemí
  • 50% vyšetřování obsahu reziduí organofosfátových pesticidů na rostlinné produkci z Thajska (např. fazole, lilek a košťáloviny)
  • 50% vyšetřování obsahu aflatoxinů v melounu a výrobcích z něho z Nigérie
  • 50% vyšetřování obsahu ochratoxinu A v rozinkách z Uzbekistánu
  • 20% vyšetřování obsahu aflatoxinů v rýži basmati z Indie a Pakistánu
Komise předpokládá, že návrh nařízení bude odsouhlasen členskými státy v červnu 2008 a že budou doplněna i ustanovení o nákladech na kontrolu.
EU Food Law, 333, 2008, s. 14
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021