Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Seznam nejrizikovějších dovážených neživočišných produktů do kategorie

Systémy řízení kvality a bezpečnosti potravin - Archiv > Systémy řízení kvality a bezpečnosti potravin - Archiv> Potravinářství - Archiv

Seznam nejrizikovějších dovážených neživočišných produktů

Vydáno: 20.4.2007
Tisk článku
Autor: Ing. Marta Pospíšilová
Komise ES pracuje na návrhu prováděcího předpisu k nařízení 882/2004 o úřední kontrole.
Komise rozhodla o sestavení seznamu vysoce rizikových dovozů potravin a krmiv rostlinného původu (non-POAO = products of non-animal origin) s cílem stanovit priority kontroly pro zvýšení bezpečnosti spotřebitelů. Bude se jednat o prováděcí předpis k nařízení 882/2004 o úřední kontrole. Seznam bude vycházet ze systému RASFF a z požadavků jednotlivých členských států na základě dosavadních zkušeností s dovozem. Kromě sestavení seznamu musí být zpracovány požadavky, které je nutno splnit při dovozu dotyčných produktů a musí být určena místa k provádění kontroly. Náklady na odběr vzorků a analýzy by měly být hrazeny příslušnými dodavateli dovážených produktů.
EU Food Law, 2007, č. 293, s. 9-10
Podrobnosti na stránkách Food and Standards Agency UK
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018