Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Široká diskuse v USA k problematice syrového mléka do kategorie

Biologická rizika > Rizikové faktory - Archiv> Biologická rizika> Rizikové faktory - Archiv
Akce zahraniční > Akce - Archiv> Akce zahraniční> Akce - Archiv

Široká diskuse v USA k problematice syrového mléka

Vydáno: 28.4.2010
Tisk článku
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
Druhé mezinárodní symposium o syrovém mléku (10.4.2010). Nový portál “Reálná fakta o syrovém mléku”.
Podle The USA Today se opět přiostřuje diskuse kolem syrového mléka. Pro malou, ale vyhraněnou část společnosti je syrové mléko dárcem života, zdravotní kúrou bohatou na vitaminy a enzymy vhodnou pro léčbu astmatu, gastrointestinálních obtíží a četných jiných onemocnění. Pro vládní úřady – zdravotní i zemědělské – je nepasterované mléko nápoj plný zárodků, který je zvláště nebezpečný pro děti a jejich nevyzrálý imunitní systém. Podle údajů ministerstva zdravotnictví USA onemocnělo v březnu 2010 minimálně 20 osob z důvodu přítomnosti kampylobakteru v nepasterovaném mléku.
Dne 10. dubna 2010 se uskutečnilo v Madisonu (stát Wiskonsin, USA) v pořadí již druhé mezinárodní symposium věnované problematice syrového mléka. Akce se zúčastnilo asi 250 zástupců z řad farmářů, spotřebitelů, politiků, právních zástupců, vysokoškolských pedagogů, lékařů, výživářů, výzkumníků, zdravotníků, aktivistů, ekonomů, studentů aj.
Přehled prezentací, které zazněly na symposiu a přístup k nim.
 
V rámci široké vyhrocené diskuse kolem problematiky syrového mléka vytvořilo více než tucet vědců a lektorů v oblasti zdravotnictví internetovou stránku Reálná fakta o syrovém mléku. Uvedená stránka si klade za cíl objektivně informovat o syrovém mléku. Je třeba uvedený portál nezaměňovat s některými staršími portály, např. www.raw-milk-facts.com,   www.realmilk.comwww.rawmilktruth.com a www.rawmilk.org, které vytvářeli zastánci konzumace syrového mléka.
 
Zdroje dalších informací:
Článek v USA Today
e-Perspective (sloupek IFT k problematice syrového mléka)
Reálná fakta o syrovém mléku
Mezinárodní symposium o syrovém mléku
 
Zdroj: IFT (zpráva z 20.4.2010)

Petr Šatrán, Josef Duben: Nákazy zvířat přenosné na člověka a bezpečnost potravin
Jolana Rambousková, Dana Hrnčířová: Prevence onemocnění z potravin
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018