Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Sledování fuzarióz na pšenici ve Francii do kategorie

Mikrobiální rizika > Mikrobiální rizika> Rizikové faktory - Archiv> Rizikové faktory - Archiv

Sledování fuzarióz na pšenici ve Francii

Vydáno: 30.4.2010
Tisk článku
V letech 2007 - 2008 byly ve Francii prověřovány populace Fusarií na pšenici využitím morfologických technik a technik molekulární biologie.
     Během státního projektu sledování pšenice v letech 2007 - 2008 byly identifikovány a analyzovány populace Fusarií zodpovědné za fuzariózy při využití jak technik morfologických tak technik molekulární biologie. Kromě toho byly také klasifikovány populace Fusarium graminearum a Fusarium culmorum podle chemotypu (typ derivátů deoxynivalenolu), který může každý druh produkovat.
     Hlavně Fusarium graminearum může produkovat 3-acetyl DON (3-ADON), 15 acetyl-DON (15-ADON) a nivalenol (NIV). Klasifikace chemotypu může být uskutečněna užitím  metody molekulární biologie, která je rychlejší ve srovnání s tradičními chemickými metodami.
     Francouzští výzkumníci ve studii potvrdili, že znalost rozšíření genetického chemotypu na polích by mohla usnadnit predikci přítomnosti toxinu na pšenici.  
Phytoma, 2009, č. 629, s. 14 - 16
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021