Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Slow Food  představí jako první Vysočinu do kategorie

Akce tuzemské > Akce tuzemské> Akce - Archiv> Akce - Archiv
Akce - Archiv > Akce - Archiv> Potravinářství - Archiv

Slow Food  představí jako první Vysočinu

Vydáno: 26.5.2009
Tisk článku
Autor: Mgr. Světluše Bodoková
Organizace Slow Food Prague začíná cyklus, kterým představí v hlavním městě regiony jako takové a  hlavně malé výrobce regionálních potravinářských výrobků, pěstitele starých odrůd ovoce a zeleniny a provozovatele gastronomických zařízení a tradičních řemesel.
slow_food1.gif
Jako první si organizace Slow Food Prague vybrala Kraj Vysočina.   Prezentace tradičních výrobců se uskuteční v Ústavu zemědělské ekonomiky a informací ve Slezské ulici č. 7, Praha 2, a to  dne 28. 5. 2009 Ochutnat speciality, navázat kontakty, podívat se na tradiční výrobky lze od 16.00 do 20.00 hod.

Zvaní jsou všichni, kdo mají zájem nejen o kvalitní a nešizené výrobky, ale i zástupci médií, podnikatelé v zemědělském a potravinářském odvětví a zvláště příznivci hnutí Slow Food.

„Slow" zastupuje vědomou volbu stravy a svědomitou přípravu. Jde o to najít si v průběhu dne potřebný čas na jídlo a pití. Filozofii Slow Food prezentují tři slova: „Dobrý, čistý a fair."

Slow Food jako protipól Fast Food je tu pro zdravé potraviny vyráběné na principu udržitelného rozvoje, pro regionální produkty a především pro požitek. Slow Food sjednocuje lidi ze všech oblastí naší společnosti a propaguje styl života, který lze charakterizovat pojmy  hodnoty, vztahy, tradice.

Přijďte se podívat a ochutnat lahodné výrobky a udělejte něco pro sama sebe tím, že se zastavíte a zamyslíte nad tím, co jíte a pijete. Využijte této první příležitosti k zastavení a zamyšlení právě s Krajem Vysočina.

Termín
28.05.2009 16.00 - 20.00 hod.

Místo :
Ústav zemědělských informací
Slezská 7
Praha 2

Další informace na www.slowfood.cz
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018