Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Slunečnicový lecitin do kategorie

Alergeny > Rizikové faktory - Archiv> Alergeny> Rizikové faktory - Archiv
Přídatné látky (éčka) > Vlivy na zdraví - Archiv> Přídatné látky (éčka)> Vlivy na zdraví - Archiv

Slunečnicový lecitin

Vydáno: 13.2.2009
Tisk článku
Společnost Cargill uvedla na trh nealergenní Topcithin SF jako alternativu k sójovému lecitinu.
Společnost Cargill začala s výrobou lecitinu ze slunečnicového semene, jehož předností proti sójovému lecitinu je, že nevyvolává alergie. Při jeho aplikaci do potravin odpadá povinnost varovat alergiky před přítomností rizikové látky. Slunečnicový lecitin „Topcithin SF“ může nahradit synteticky produkované emulgátory jako fosfatid amonný (E442) nebo glycerinestery kyseliny citronové (E475), které mohou nežádoucím způsobem ovlivňovat chuť a vzhled výrobku.

Confectionary Production, 74, 2008/2009, č. 9, s. 35
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021