Bezpečnost potravin

Sója a zdraví 2008

Vydáno: 17. 10. 2008
Autor:

Informace o 5. mezinárodní konferenci (Ghent, Belgie; 2.–3.6.2008). Stejnojmenný on-line magazin.

Mezinárodní konference “Soy & Health 2008” se zaměřovala na dvě klíčové oblasti, a to:

– klinické důkazy o pozitivních účincích sóji na zdraví,

– použití sóji ve výživě.
 
Program konference byl rozdělen do následujících šesti sekcí:

Sekce 1: Kardiovaskulární systém

Sekce 2: Isoflavony a jiné složky sóji
Sekce 3: Rakovina
Sekce 4: “Hot topics”
Sekce 5: Metabolický syndrom, obezita a diabetes
Sekce 6: Praktické použití sóji
 
Sborníky z předcházejících konferencí si lze objednat zde.
 
Pro ty, kteří se zajímají o vliv sóji na zdraví, je vydáván e-magazin “Soy & Health”. Vychází čtyřikrát za rok a jeho zasílání e-mailem si lze objednat zde. V příloze je k dispozici 22. vydání tohoto magazinu (říjen 2008).
 
Příloha: 22. Soy & Health (pdf, 196 kB, 8 stran)
 
Zdroj: Journal of Food Composition and Analysis 21, 2008, č. 4, s. I

Pozn.: Ve dnech 9.–12. listopadu 2008 se uskuteční v Tokiu (Japonsko) 8. mezinárodní symposium o úloze sóji v podpoře zdraví a prevenci a léčbě chronických nemocí.