Bezpečnost potravin

Sójová omáčka s kontaminující látkou

Vydáno: 27. 6. 2014
Autor: SZPI

SZPI zjistila ve výrobku Sójová omáčka Green Cap přítomnost kontaminující látky 3-monochlorpropan-l,2-diol v množství několikanásobně vyšším, než je povolený limit pro tuto látku.

Výrobek: SÓJOVÁ OMÁČKA Green Cap, GOLDEN MOUNTAIN SEASONING SAUCE

Místo kontroly: SPAR Česká obchodní společnost s.r.o., Litoměřice (Želetická 2210/5, 41201 Litoměřice)
Kategorie: Nebezpečné potraviny

Nevyhovující parametr: 3-monochlorpropan-l,2-diol (MCPD)
Ve výrobku byla zjištěna přítomnost kontaminující látky 3-monochlorpropan-l,2-diol v množství několikanásobně vyšším, než je povolený limit pro tuto látku.

Tato látka vzniká v sójových omáčkách a jiných tekutých ochucovadlech v průběhu výroby. Změnou technologického postupu je možné docílit podstatného snížení obsahu této látky.

Datum minimální trvanlivosti: 09.05.2016
Obal: GL lahev s uzávěrem
Množství výrobku v balení: 200 ml
Výrobce: THAITHEPAROS PUBLIC COMPANY LIMITED, 208 Moo 6 Taiban Rd.,T.Taiban, Muang,Samutprakarn 10280
Dovozce: prodávající: A.T. International s.r.o., Libušská 319, Praha 4
Distributor: A.T. International s.r.o., Libušská 319, Praha 4
Země původu: Thajsko
Země výroby: Thajsko
Datum odběru vzorku: 28.4.2014

Více informací: Potraviny na pranýři

Zdroj:  SZPI, Potraviny na pranýři

Související termíny

Ze slovníku Bezpečnost potravin A-Z portálu Bezpečnosti Potravin (klikněte pro zobrazení termínů):