Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Sójové boby jako nový producent kaseinu na výrobu sýra? do kategorie

Geneticky modifikované potraviny a krmiva > Geneticky modifikované potraviny a krmiva
Aktuality > Aktuality

Sójové boby jako nový producent kaseinu na výrobu sýra?

Vydáno: 6.12.2021
Tisk článku
Autor: BIOTRIN
Informace organizace BIOTRIN

Kasein je bílkovina obsažená z 80 % v kravském mléce a představuje dobrý zdroj aminokyselin. Dodává sýrům veškerou jejich funkčnost včetně tažnosti a schopnosti tání. Část spotřebitelů však díky alergii na kasein a intoleranci laktózy nemůže běžné sýry konzumovat. Toto omezení se rozhodla řešit Magi Richani ve svém start-upu Nobell Foods zaměřenému na produkci rostlinného kaseinu pro výrobu vegetariánských náhrad sýrů.

Její společnost využívá k produkci kaseinu geneticky upravené sójové boby. Po více než čtyřech letech výzkumu se jim podařilo objevit způsob, jak vyrobit rostlinný kasein se stejnou chutí a texturou, jako má klasický kasein z kravského mléka. 

Benefitem je bezesporu i to, že při jeho výrobě nedochází (na rozdíl od běžného chovu skotu) k poškozování životního prostředí.

Tým ze společnosti Nobell Foods se zaměřuje na výrobu mozzarelly a čedaru, tedy dva druhy sýrů, které tvoří 60 % spotřebovaného sýra v USA. Sýry budou k dispozici na trhu koncem roku 2022 nebo začátkem roku 2023.

Zdroje:

 


Zdroj článku: BIOTRIN

 

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021