Sekce “Toxikologická bezpečnost potravinového řetězce”, Brusel, 12.12.2008.
Na zasedání, kterého se zúčastnily všechny členské státy EU, se projednávala následující témata:
1. Novelizace směrnice 2008/84/ES stanovující specifická kritéria čistoty potravinářských aditiv jiných než
barviva a sladidla.
2. Novelizace rozhodnutí 1999/217/ES týkajícího se registru aromatizujících látek používaných v nebo na potravinách.
4. Návrh nařízení o aktivních a inteligentních materiálech a předmětech určených pro kontakt s potravinami.
5. Na základě stanoviska
EFSA uvádět jako indikátor výskytu a toxicity PAH místo samotného benzo(a)pyrenu PAH 4: benzo(a)pyren, chrysen, benzo(a)antracen a benzo(b)fluoranten.
6. Diskuse a potvrzení závěrů expertního výboru “Agricultural Contaminants” (aflatoxiny, dusičnany).
7. Diskuse a potvrzení závěrů expertního výboru “POPs in Food” (dioxiny a PCB)
9. Výskyt kontaminace dioxinem.
10. Další aktivity.
Souhrnná zpráva ze zasedání SCFCAH je k dispozici
zde.