Bezpečnost potravin

Soutěž  „Mlékárenský výrobek roku 2010“

Vydáno: 8. 3. 2010
Autor:

Do soutěže mohou být přihlášeny výrobky, které byly uvedeny na trh od 1. dubna 2009 do 31. března 2010.

Ministerstvo zemědělství ČR, Českomoravský svaz mlékárenský, Ústav technologie mléka a tuků VŠCHT Praha, Sekce pro mléko při PK ČR pořádají již 8. ročník soutěžeMlékárenský výrobek roku 2010“.

Výrobky mohou být přihlášeny v těchto kategoriích:
– tekuté výrobky (mléka, smetanové výrobky)
– jogurty a zakysané výrobky včetně mléčných nápojů,
– másla,
– tvarohy a tvarohové výrobky,
– sýry přírodní,
– sýry tavené,
– speciality (např. pudinky aj.)

Za nový výrobek je považován mlékárenský produkt, který byl nově vyvinut nebo u něj byla změněna receptura nebo technologie výroby, vzhled, anebo je prodáván ve výrazně změněném obalu. Výrobek musí být vyroben na území ČR. Každá společnost může přihlásit více výrobků.
Výrobky budou hodnoceny komisí nezávislých odborníků a zástupců pořadatelů. Odborným garantem je VŠCHT, Ústav technologie mléka a tuků a Ústav chemie a analýzy potravin.
TERMÍN ODEVZDÁNÍ PŘIHLÁŠEK – DO 31. 3. 2010

Mlékárenské výrobky budou vyhlášeny na akci „Světový den mléka25. května 2010. Oceněným výrobcům předá diplomy ministr zemědělství České republiky.

Informace a přihlášky u organizátora akce: Ing. J. Kopáčka, CSc., mobil: 602 271 315,
e-mail: jkopacek@cheesespectrum.cz

Z minulého ročníku: Oslava mléka 2009 – Mlékárenský výrobek roku 2009

Potravinářský zpravodaj XI, 2010, č. 1, s. 9