Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Spektroskopií k vysledování mikrobiálních kontaminantů do kategorie

Mikrobiální rizika > Mikrobiální rizika> Rizikové faktory - Archiv> Rizikové faktory - Archiv
Aktuality > Aktuality

Spektroskopií k vysledování mikrobiálních kontaminantů

Vydáno: 2.12.2011
Tisk článku
Autor: Ing. I. Suková
Podle databáze spektrálních profilů specifických pro určité kmeny bude možno rychle identifikovat přítomné mikroorganismy v potravinách.
Odborníci z norského výzkumného ústavu Nofima Mat a obalářské společnosti Elopak použili Fourierovu transformační infračervenou spektroskopii (FTIR) k detekci bakterií, kvasinek a plísní v konečných produktech a k jejich zpětnému vysledování ke zdroji kontaminace během procesu (kontaminované  potrubí, podlahy, vzduch aj.). Každý mikroorganismus má vlastní unikátní spektrální profil, kterým je možno jej identifikovat. Databáze v současnosti obsahuje přes 20 000 spektrálních profilů.

Food Technology, 65, 2011, č. 10, s. 14
The Research Council of Norway: Spoilt food soon a thing of the past?
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018