Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Společnost Lexington podala patentovou přihlášku na výrobu sukralózy do kategorie

Přídatné látky (éčka) > Vlivy na zdraví - Archiv> Přídatné látky (éčka)> Vlivy na zdraví - Archiv

Společnost Lexington podala patentovou přihlášku na výrobu sukralózy

Vydáno: 1.5.2008
Tisk článku
Společnost Lexington Pharmaceuticals Laboratories vyvinula unikátní metodu výroby sukralózy, která bude konkurovat společnosti Tate&Lyle.
Společnost Lexington Pharmaceuticals Laboratories, LLC (Lexington) vypracovala a podala patentovou přihlášku na unikátní metodu výroby sukralózy (náhradní sladidlo, které se prodává pod obchodním názvem Splenda. Na výrobcích v EU je označena kódem E955. Je 500–600krát sladší než sacharóza, zhruba dvakrát sladší než sacharóza a čtyřikrát sladší než aspartam. Vyrábí se ze sacharózy, přičemž tři hydroxylové skupiny sacharózy jsou nahrazeny atomy chlóru. Na rozdíl od aspartamu je stabilní za vyšších teplot i v širokém intervalu hodnot pH. Používá se proto při pečení nebo do výrobků, u kterých se vyžaduje dlouhodobá údržnost.), která bude silnou konkurencí sukralózy obchodní značky Splenda společnosti Tate&Lyle. Postup společnosti Lexington je totiž mnohem více ohleduplný k životnímu prostředí a výsledný produkt je lacinější. Nové sladidlo na bázi sukralózy je dalším z neenergetických sladidel řady Nevella.
 
                  
http://www.foodbusinessnews.net/news/weekly_enews.asp?ArticleID=92926 
                        
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021