Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Spolupráce ICBP se Světovou zdravotnickou organizací do kategorie

Aktivity ICBP > Zdroje ICBP - Archiv> Aktivity ICBP> Zdroje ICBP - Archiv
Aktuality > Aktuality

Spolupráce ICBP se Světovou zdravotnickou organizací

Vydáno: 1.2.2012
Tisk článku
Autor: Olaf Deutsch, Mgr. J. Beránková
Již od počátku své činnosti Informační centrum bezpečnosti potravin spolupracuje se Světovou zdravotnickou organizací (WHO).

V roce 2005 vznikla aktivní spolupráce mezi  Informačním centrem bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství   a  Světovou zdravotnickou organizací (WHO)  (Kancelář WHO v České republice sídlí v Praze 5, nám. Kinských 6).

  ICBP převzalo  jako hlavní téma pro své výukové a přednáškové aktivity doporučení  WHO nazvané „5 klíčů k bezpečnému stravování“ a ještě před zahájením vlastních aktivit pro spotřebitele  realizovalo  českou verzi letáku „5 klíčů k bezpečnému stravování“.  („Five keys to safer food“ – anglická verze).  Informační centrum bezpečnosti potravin dále zajistilo vytvoření výukových programů a přednášek podle tématu WHO „5 klíčů k bezpečnému stravování“ pro mládež a veřejnost.

Do konce roku 2010 proběhlo celkem 935 odborných akcí ICBP s tematikou WHO „5 klíčů k bezpečnému stravování“. Akce navštívilo celkem 40 450 účastníků různých věkových kategorií.


Programy jsou sestaveny speciálně pro různé věkové kategorie
:

-    Pro předškolní děti a děti 1. a 2. tříd ZŠ byl vytvořen hudební výukový 
program: „Přijede k nám návštěva“, realizovaný uměleckou dvojicí Vanda 
a Standa.

-    Pro děti 2. až 5. tříd I. stupně ZŠ zajišťuje tematický výukový program 
     Sdružení Tereza
Od roku 2011 program  volně čerpá i z programu „Výživa ve výchově ke zdraví“.

-   Přednášky pro žáky II. stupně ZŠ, jejichž cílem je představit kromě problematiky WHO i nový produkt ICBP výukový program pro děti a pedagogy II. stupně ZŠ „Výživa ve výchově ke zdraví“, který se nachází na webových stránkách www.viscojis.cz/teens .

-   Přednášky pro dospělé spotřebitele a studenty středních škol: cílem přednášek je poskytnout informace o fungování systému bezpečnosti potravin v ČR a o prevenci onemocnění z potravin.

Souhrn aktivit pro spotřebitele od roku 2002 do roku 2010:  

 

Počet účastníků

Počet akcí

Přednášky, semináře pro dospělé

 4 866

155

Programy pro děti 4-6 let

 28 207

531

Programy pro děti 6-10 let

 4 429

211

Roadshow pro dospělé

 2 948

38


Celková rekapitulace od roku 2002 do roku 2010

 

Počet účastníků

Počet akcí

Počet akcí ICBP celkem

 

935

Počet účastníků celkem

40 450

 

Z toho: počet akcí pro děti

 

742

             počet proškolených dětí

32 636

 

(Zpracoval: Olaf Deutsch, Mgr. J. Beránková, ICBP)

Počet účastníků a počet výukových programů a přednášek ICBP v letech 2001-2010

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018