Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Správná praxe do kategorie

Krmiva > Živočišná výroba - Archiv> Krmiva> Živočišná výroba - Archiv

Správná praxe

Vydáno: 14.5.2009
Tisk článku
Autor: Mgr. Světluše Bodoková
O zásadách správné praxe ve vztahu ke kontaminaci krmiv.
Příručka správné praxe pro Evropské průmyslové výrobce kompletních krmiv definuje „křížovou kontamaci = carry over“ jako kontaminaci materiálu, nebo produktu jiným materiálem, nebo produktem, který pochází z předešlého užití provozního vybavení. Křížovou kontaminací doplňkových látek a léčiv se zabývá rovněž systém správné praxe GMP+ v Příloze č. 1, části B. Více o zásadách správné praxe ve vztahu ke kontaminaci krmiv naleznete ZDE.

Anglická Agentura pro standard potravin (FSA) zveřejnila pro výrobce krmiv a chovatele zvířat doporučení pro správnou zemědělskou praxi: „Jak snížit rezidua nikarbazinu u brojlerů“.
ZDE-EN úplná verze.

Aktuální informace k zahraničnímu systému správné praxe GMP+:
Novinky systému GMP+ za 1/Q 2009.
S představením nové verze manuálu HACCP (listopad 2008) vznikl požadavek aby příslušná doporučení byla v různých GMP+ standardech změněna v souladu s tímto manuálem.Tyto změny jsou uvedeny v přiloženém Návrhu nové verze GMP+ B1 (EN), který zahrnuje srovnávací tabulku změn stávajícího standardu B1 s novým návrhem. Stručný výtah stávajícího Standardu GMP+ B1 (CZ).
Nové změny jsou rovněž uvedeny v přiloženém Návrhu nové verze GMP+ B2 (EN). Stručný výtah stávajícího Standardu GMP+ B2 (CZ). "
Dlaší informace k této problematice najdete na www.bezpecna-krmiva.cz
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018