Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Srovnání jakosti a zdravotní nezávadnosti biopotravin a konvenčních potravin do kategorie

Ekologické zemědělství - Archiv > Ekologické zemědělství - Archiv> Zemědělství - Archiv
Archiv - Biopotraviny > Výživa - Archiv> Výživa - Archiv> Archiv - Biopotraviny> Potravinářství - Archiv> Výživa - Archiv

Srovnání jakosti a zdravotní nezávadnosti biopotravin a konvenčních potravin

Vydáno: 4.11.2009
Tisk článku
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
Srovnání provedené na Mendelově zemědělské a lesnické univerzitě v Brně.
Na základě údajů publikovaných v odborných vědeckých časopisech bylo provedeno srovnání biopotravin s konvenčně vyráběnými potravinami a to v následujících parametrech:
nutriční hodnota,
zdravotní nezávadnost,
– senzorická jakost.
 
Výsledky srovnání jsou v příloze.
 
Příloha: Srovnání jakosti a zdravotní nezávadnosti biopotravin a konvenčních potravin (pdf, 261 kB)
 
Zdroj: Chem. Listy 103, 2009, č. 9, s. 729–732
Pozn.: Uvedený časopis je v tištěné podobě k dispozici v ZPK.
 
* Porovnání produktů ekologického a konvenčního zemědělství (studie VŠCHT)
* Porovnání potravin z ekologické a konvenční produkce (studie FSA a TOC)
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021