Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Stabilizované rýžové otruby schváleny pro použití v masných výrobcích do kategorie

Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv > Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv> Potravinářství - Archiv

Stabilizované rýžové otruby schváleny pro použití v masných výrobcích

Vydáno: 31.5.2008
Tisk článku
Společnost NutraCea získala souhlas FSIS dodávat stabilizované rýžové otruby pro použití v masných a drůbežích výrobcích.
Společnost NutraCea získala souhlas FSIS (Food Safety Inspection Service USDA…  úřad pro záležitosti veřejného zdraví při americkém ministerstvu zemědělství, zodpovědný za zdravotní nezávadnost, prospěšnost a bezpečnost masa, drůbeže a vajec dodávaných na tuzemský trh a za jejich správné značení a balení) dodávat stabilizované rýžové otruby (SRB) potravinářským společnostem, které zpracovávají mleté maso a drůbež na výrobky jako jsou salámy, párky a jiné uzeniny obsahující pojidla, masové kuličky, nugety, hamburgery, paštiky aj. pro použití ve funkci zlepšující ingredience. Rozhodnutí FSIS tak umožňuje společnosti NutraCea získat v masném průmyslu stovky nových zákazníků. Podle nezávislé studie provedené počátkem t.r. pracovníky Iowa State University se díky přídavku stabilizovaných rýžových otrub ve výši 2, resp. 3 % snížila výrobní cena drůbežích nuget o 2, resp. 4 centy na libru výrobku (453,9 g). Obdobně se snížila cena hot dogů, u kterých se přídavek funkční ingredience SRB pohyboval kolem 3,5 %, ačkoliv v některých jiných zemích mimo USA bývá mnohem vyšší. NutraCea podala patentovou přihlášku na využívání stabilizovaných rýžových otrub jako zlepšujícího přípravku.
http://www.foodbusinessnews.net/news/headline_stories.asp?ArticleID=93713  
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021