Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Stanovení celkového limitu pro čtyři polycyklické aromatické uhlovodíky do kategorie

Chemická rizika > Rizikové faktory - Archiv> Chemická rizika> Rizikové faktory - Archiv

Stanovení celkového limitu pro čtyři polycyklické aromatické uhlovodíky

Vydáno: 3.2.2010
Tisk článku
Benzo(a)pyren není uspokojiovým indikátorem PAU v potravinách, a proto má být stanoven limit pro sumu čtyř PAU.

Evropská komise navrhuje stanovení nejvyššího celkového limitu pro čtyři polycyklické aromatické uhlovodíky (benzo(a)pyren, benzo(a)antracen, benzob fluoranthen a chrysen (PAU4). Zároveň chce po určité období zachovat maximální hladinu benzo(a)pyrenu jako referenční hodnotu. Tento záměr vyplývá ze stanoviska úřadu EFSA z r. 2008,  podle něhož benzo(a)pyren není uspokojivým indikátorem přítomnosti PAU v potravinách. Členské státy tento záměr podporují.


EU Food Law, 2009, 419, s. 13

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021