Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Stanovisko WHO ke GM potravinám do kategorie

GMO > Vlivy na zdraví - Archiv> GMO> Vlivy na zdraví - Archiv
Geneticky modifikované organismy (GMO) - Archiv > Geneticky modifikované organismy (GMO) - Archiv> Zemědělství - Archiv

Stanovisko WHO ke GM potravinám

Vydáno: 12.2.2009
Tisk článku
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
Odpovědi WHO na 20 otázek týkajících se geneticky modifikovaných potravin.
Světová zdravotnická organizace (WHO) uveřejnila odpovědi na následujících 20 otázek týkajících se geneticky modifikovaných (GM) potravin:
 
O1: Co jsou GM organismy a GM potraviny?
O2: Proč se GM potraviny vyrábějí?
O3: Posuzují se GM potraviny jinak než tradiční potraviny?
O4: Jak se stanovují potenciální rizika pro lidské zdraví?
O5: Jaká jsou hlavní rizika pro lidské zdraví?
O6: Jak se posuzuje riziko pro životní prostředí?
O7: Jaká jsou rizika pro životní prostředí?
O8: Jsou GM potraviny bezpečné (nezávadné)?
O9: Jak jsou GM potraviny regulovány na národní úrovni?
O10: Jaké druhy GM potravin jsou na mezinárodním trhu?
O11: Co se děje, když se s GM potravinami obchoduje na mezinárodním trhu?
O12: Byly GM produkty na mezinárodním trhu posuzovány z hlediska rizika?
O13: Proč se někteří politici, veřejné zájmové skupiny a spotřebitelé zvláště v Evropě obávají GM potravin?
O14: Jak tato obava ovlivnila uvádění GM potravin na trh v EU?
O15: Jak probíhá veřejná diskuse o GM potravinách v jiných regionech světa?
O16: Existují v různých regionech světa odlišné postoje lidí k potravinám?
O17: Existují nějaké důsledky pro pěstitele, pokud jde o práva vlastnit své plodiny?
O18: Proč se některé skupiny obávají rostoucího vlivu chemického průmyslu na zemědělství?
O19: Jaký další vývoj lze očekávat v oblasti GMO?
O20: Co dělá WHO ke zlepšení hodnocení GM potravin?
 
Odpovědi WHO na tyto otázky.
 
Zdroj: WHO

Publikace ICBP ke stažení:
GMO: otázky a odpovědi
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021