Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Sterilace kombinací horké vody a mikrovln do kategorie

Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv > Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv> Potravinářství - Archiv

Sterilace kombinací horké vody a mikrovln

Vydáno: 24.3.2010
Tisk článku
FDA schválil používání patentovaného kombinovaného postupu ošetření nízkokyselých potravin působením mikrovln o frekvenci 915 MHz.

Americký úřad FDA schválil novou metodu sterilace nízkokyselých potravin za použití mikrovln. V porovnání s tradičními metodami umožňuje nová metoda vyvinutá týmem výzkumníků z Washingtonské univerzity prodloužení trvanlivosti, zlepšení nutriční kvality a chuti a vůně. Při této mikrovlnné sterilaci se balená potravina ponořuje do horké vody pod tlakem a zároveň se působí mikrovlnami o frekvenci 915 MHz, které pronikají hlouběji než mikrovlny o frekvenci 2450 MHz používané v domácích mikrovlnkách. K inaktivaci patogenních a škodlivých mikroorganismů dojde během 5 až 8 minut. Postup byl patentován v říjnu 2006 po více než desetiletém výzkumu. Další tři roky trval vývoj semi-kontinuálního systému, shromažďování technických údajů a mikrobiologické posouzení.


Food Technology, 2009, č. 12, s. 10

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021