Odbor bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství připravil pro laickou i odbornou veřejnost videa týkající se především bezpečnosti potravin a zdravé výživy.

1) Videa - ukázky z výukových programů Informačního centra
bezpečnosti potravin (ICBP) MZe
Výukové hudební představení pro MŠ "Přijede k nám návštěva" (ukázka)
Výukový program pro 1. st. ZŠ "Jíme zdravě a s chutí" (ukázka)
Výukový program do interaktivních tabulí pro 1. st. ZŠ (ukázka)
Akce DEN ZDRAVÍ pro rodiny s dětmi na Výstavě Země živitelka (ukázka)
2) Videa pro žáky 1. - 3. ročníků ZŠ
Drůbež - video pro žáky 1. - 3. ročníků ZŠ
Králíci - video pro žáky 1. - 3. ročníků ZŠ
Krávy - video pro žáky 1. - 3. ročníků ZŠ
Ovce - video pro žáky 1. - 3. ročníků ZŠ
Prasata - video pro žáky 1. - 3. ročníků ZŠ
Jak zacházet se syrovým masem - video pro žáky 1. - 3. ročníků ZŠ
Je ta voda pitná? - video pro žáky 1. - 3. ročníků ZŠ
Křížová kontaminace - oddělená prkénka - video pro žáky 1. - 3. ročníků ZŠ
Mytí rukou - video pro žáky 1. - 3. ročníků ZŠ
Mytí rukou po návštěvě toalety - video pro žáky 1. - 3. ročníků ZŠ
Na farmářském trhu - video pro žáky 1. - 3. ročníků ZŠ
3) Videa a video-komentáře pro studenty SŠ a žáky 2. st. ZŠ
Druhy vegetariánství (video-komentář)
Příjem a výdej energie (video-komentář)
Křížová kontaminace a její prevence (video)
Kulinární úpravy stravy (video)
Nákazy z potravy (video-komentář)
Pitný režim (video-komentář)
Poruchy příjmu potravy (video-komentář)
Potřeba tekutin (video-komentář)
Rizika vegetariánství( (video-komentář)
Sacharidy a glykemický index (video-komentář)
Výživa dětí a dospívajících (video-komentář)
Zdravé školní svačiny (video)
4) Videa pro spotřebitele
Video "5 klíčů k bezpečnému stravování" (WHO)
Video "Víš, co jíš? - Mléko" (MZe)
Video "EFSA - Evropský úřad pro bezpečnost potravin" (EFSA)
5) Videa Potravinářské komory ČR
Nakupujeme regionálně:
Čerstvé maso - masné výrobky (PK ČR)
Sýry - mléčné výrobky (PK ČR)
Ovoce a zelenina (PK ČR)
Poznej původ masa:
Věštkyně - původ masa (PK ČR)
Věštkyně - kde je kus poražen a zpracován (PK ČR)
Zpracování a dodržování kvality výroby (PK ČR)
Provoz a hygiena (PK ČR)
Kuřecí maso - provoz a zpracování (PK ČR)
Přírodní sýry:
Velká sýrová loupež - Fígl s pečetí (PK ČR)
Velká sýrová loupež: Sýry bez mléka (PK ČR)
Velká sýrová loupež: Přepadení mlékárny (PK ČR)
Výroba sýrů a provoz (PK ČR)
Dodržování kvality výroby (PK ČR)