Odbor bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství připravil pro laickou i odbornou veřejnost videa týkající se především bezpečnosti potravin a zdravé výživy.
1) Videa - ukázky z výukových programů Informačního centra bezpečnosti potravin (ICBP) MZe
Výukové hudební představení pro MŠ "Přijede k nám návštěva" (ukázka)Výukový program pro 1. st. ZŠ "Jíme zdravě a s chutí" (ukázka)Výukový program do interaktivních tabulí pro 1. st. ZŠ (ukázka)Akce DEN ZDRAVÍ pro rodiny s dětmi na Výstavě Země živitelka (ukázka)
2) Videa pro žáky 1. a 2. ročníků ZŠDrůbež - video pro žáky 1. a 2. ročníků ZŠ Králíci - video pro žáky 1. a 2. ročníků ZŠKrávy - video pro žáky 1. a 2. ročníků ZŠ Ovce - video pro žáky 1. a 2. ročníků ZŠPrasata - video pro žáky 1. a 2. ročníků ZŠ
3) Videa a video-komentáře pro studenty SŠ a žáky 2. st. ZŠ Druhy vegetariánství (video-komentář)Příjem a výdej energie (video-komentář)Křížová kontaminace a její prevence (video)Kulinární úpravy stravy (video)Nákazy z potravy (video-komentář)Pitný režim (video-komentář)Poruchy příjmu potravy (video-komentář)Potřeba tekutin (video-komentář)Rizika vegetariánství( (video-komentář)Sacharidy a glykemický index (video-komentář)Výživa dětí a dospívajících (video-komentář)Zdravé školní svačiny (video) 4) Videa pro spotřebiteleVideo "5 klíčů k bezpečnému stravování" (WHO)Video "Víš, co jíš? - Mléko" (MZe)Video "EFSA - Evropský úřad pro bezpečnost potravin" (EFSA) 5) Videa Potravinářské komory ČR Nakupujeme regionálně: Čerstvé maso - masné výrobky (PK ČR)Sýry - mléčné výrobky (PK ČR)Ovoce a zelenina (PK ČR) Poznej původ masa:Věštkyně - původ masa (PK ČR)Věštkyně - kde je kus poražen a zpracován (PK ČR)Zpracování a dodržování kvality výroby (PK ČR)Provoz a hygiena (PK ČR)Kuřecí maso - provoz a zpracování (PK ČR)Přírodní sýry:Velká sýrová loupež - Fígl s pečetí (PK ČR)Velká sýrová loupež: Sýry bez mléka (PK ČR)Velká sýrová loupež: Přepadení mlékárny (PK ČR)Výroba sýrů a provoz (PK ČR)Dodržování kvality výroby (PK ČR)