Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Sůl v masných výrobcích - Technická zpráva publikována v AHEM 1-2021 do kategorie

Aktuality > Aktuality

Sůl v masných výrobcích - Technická zpráva publikována v AHEM 1-2021

Vydáno: 12.2.2021
Tisk článku
Autor: CZVP SZÚ
Informace Centra zdraví, výživy a potravin SZÚ

Chcete vědět kolik soli obsahují masné výrobky v ČR, které jsou tak oblíbené? Nezapomeňte, že konzumujeme obvykle 2-3x více, než je zdrávo. Podívejte se na technickou zprávu, kde je spousta výsledků a pěkná úvodní infografika.

V rámci výzkumné činnosti SZÚ−CZVP bylo analyzováno 109 vzorků masných výrobků (MV). Cílem bylo zjistit, kolik soli jednotlivé MV obsahují, jak se liší vybrané skupiny MV mezi sebou, zda obsah soli v MV odpovídá deklarované hodnotě a jak se mění obsah soli při kulinární úpravě. Dalším cílem bylo také odhadnout, do jaké míry by konzumace vybraných MV (vztaženo na průměrnou spotřebu v obvyklé dietě dle SISP04) přispívala k plnění denního doporučeného přívodu soli v jednotlivých populačních skupinách. Výzkumný záměr navazuje na dlouhodobou snahu SZÚ−CZVP o snižování soli v potravinách a pokrmech.

Všechny detaily k MV a soli naleznete v technické zprávě AHEM:

 

Zdroj: SZÚ


Foto: Shutterstock

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021