Bezpečnost potravin

Šunka pro děti

Vydáno: 30. 1. 2009
Autor: berankova1

Šunka pro děti obsahuje minimální obsah přídatných látek.

Šunka pro děti firmy LE&CO se vyrábí z vrchních a spodních šálů vepřové kýty s použitím mořské soli. Vyšší vlhkost, rosení a světlá barva šunky jsou způsobeny nízkým obsahem přídatných látek „E“. Jako nezbytný antioxidant je použita kyselina askorbová (vitamin C). Používáním nové receptury a technologie je vyloučena přítomnost alergenů ve výrobku. Při výrobě dětské šunky se dodržují ta nejpřísnější bezpečnostní a hygienická pravidla (integrovaný systém bezpečnosti potravin). Dětská šunka je určena dětem starším 3 let. Nejvyšší obsah tuku je max. 5%.

Potravinářská Revue, 2008, č.4, s.41
Další čísla Potravinářské Revue zde