Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Světový den bezpečnosti potravin - 2. ročník do kategorie

Aktuality KM EFSA > Aktuality KM EFSA
Aktuality > Aktuality

Světový den bezpečnosti potravin - 2. ročník

Vydáno: 26.5.2020
Tisk článku
Autor: KM EFSA
Světový den bezpečnosti potravin se slaví dne 7. června.

Dne 7. června 2020 budeme slavit druhý ročník Světového dne bezpečnosti potravin (World Food Safety Day – WFSD).

Při této příležitosti se organizace, které se zabývají bezpečností potravin, snaží zlepšit celkové povědomí veřejnosti o bezpečnosti potravin a omezit tak světový nárůst nemocí z potravin.

Do celosvětové kampaně se již s předstihem pustila Organizace pro výživu a zemědělství (FAO) a Světová zdravotnická organizace (WHO). V rámci EU bude následovat Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) a postupně i národní úřady či pracoviště zajišťující bezpečnost potravin v jednotlivých členských státech.

Zájemci se mohou již dnes dozvědět řadu informací o akcích FAO nebo WHO na následujících odkazech:

 

Každý, kdo je zapojen do výroby potravin, má také zodpovědnost a svou roli v zajištění bezpečnosti potravin.

 

Zdroj: FAO, WHO, EFSA

 

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018