Bezpečnost potravin

Světový den bezpečnosti potravin – 2. ročník

Vydáno: 26. 5. 2020
Autor: KM EFSA

Světový den bezpečnosti potravin se slaví dne 7. června.

Dne 7. června 2020 budeme slavit druhý ročník Světového dne bezpečnosti potravin (World Food Safety Day – WFSD).

Při této příležitosti se organizace, které se zabývají bezpečností potravin, snaží zlepšit celkové povědomí veřejnosti o bezpečnosti potravin a omezit tak světový nárůst nemocí z potravin.

Do celosvětové kampaně se již s předstihem pustila Organizace pro výživu a zemědělství (FAO) a Světová zdravotnická organizace (WHO). V rámci EU bude následovat Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) a postupně i národní úřady či pracoviště zajišťující bezpečnost potravin v jednotlivých členských státech.

Zájemci se mohou již dnes dozvědět řadu informací o akcích FAO nebo WHO na následujících odkazech:

 

Každý, kdo je zapojen do výroby potravin, má také zodpovědnost a svou roli v zajištění bezpečnosti potravin.

 

Zdroj: FAO, WHO, EFSA