Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Světový den zdraví v Třebíči do kategorie

Aktivity ICBP > Zdroje ICBP - Archiv> Aktivity ICBP> Zdroje ICBP - Archiv
Akce tuzemské > Akce tuzemské> Akce - Archiv> Akce - Archiv

Světový den zdraví v Třebíči

Vydáno: 18.4.2014
Tisk článku
Autor: Olaf Deutsch
Informační centrum bezpečnosti potravin se zúčastnilo dne 7. 4. 2014 Světového dne zdraví v Třebíči.

V rámci spolupráce Informačního centra bezpečnosti potravin (ICBP) a Zdravého města Třebíč, proběhly dne 7. 4. 2014  akce ke Světovému dni zdraví. V sídle občanského sdružení Střed na Hájku (Třebíč) se konalo hudebně zábavné a vzdělávací představení "Přijede k nám návštěva" umělecké dvojice VANDA A STANDA pro děti z mateřských škol. Toto představení je zpracováno dle zásad Světové zdravotnické organizace (WHO) "5 klíčů k bezpečnému stravování". "Vanda a Standa" ztvárnili dětem zábavnou formou základní hygienická pravidla při stravování, důležitost mytí rukou před jídlem a po toaletě, nutnost umývat ovoce a zeleninu před konzumací. Formou hry a díky veselým písničkám se malí posluchači také dozvěděli proč nemají jíst potraviny s porušeným obalem, nahnilé ovoce a zeleninu, nebo jídlo, které spadlo na zem.

Téhož dne proběhla na městském úřadu v Třebíči dvouhodinová přednáška, určená pro Fairtradovou Hotelovou školu Třebíč, na téma: bezpečnost potravin, dozorové orgány ČR, Informační centrum bezpečnosti potravin, alimentární nákazy z potravy a zdravá výživa (Co jíst?).

Lektoři
: MUDr. Jolana Rfoto: Deutschambousková, CSc., 3. LF UK a Olaf Deutsch, Ministerstvo zemědělství, Úřad pro potraviny, Odbor bezpečnosti potravin, ICBP MZe.

 

 


Zdroj:  Informační centrum bezpečnosti potravin

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018