Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek SVS představila svou aktuální činnost na Lenfeldových a Höklových dnech do kategorie

Aktuality DO > Aktuality DO
Aktuality > Aktuality

SVS představila svou aktuální činnost na Lenfeldových a Höklových dnech

Vydáno: 21.10.2019
Tisk článku
Autor: SVS
Tisková zpráva SVS

Společně s Fakultou veterinární hygieny a ekologie Veterinární a farmaceutické univerzity Brno (VFU) již tradičně Státní veterinární správa (SVS) spolupořádá mezinárodní konferenci zaměřenou na zdravotní nezávadnost a kvalitu potravin s názvem Lenfeldovy a Höklovy dny. Výjimkou není ani letošní rok, kdy se dvoudenní akce konala 16. a 17. října v aule VFU.

Jan Váňa, ředitel odboru veterinární hygieny SVS, který na konferenci vystoupil, se ve svém příspěvku zaměřil na nejintenzivnější letošní potravinovou kauzu – výskyt salmonel v polském mase. Bakterie se nejdříve objevila v hovězím a posléze i drůbežím mase. Další pracovníci SVS se dotkli několika problematik hygieny potravin jako je např. zpracování mléka v minimlékárnách nebo šetření salmonelových epidemií obecně z pohledu veterinárního dozoru.

SVS a VFU dlouhodobě intenzivně spolupracují a mezi hlavní body společných aktivit obou institucí patří především atestace veterinárních inspektorů, realizace praxe studentů VFU na krajských veterinárních správách nebo společná vědecká činnost. Pracovníci SVS jsou členy vědecké rady Fakulty veterinární hygieny a ekologie a podílejí se na řízení a hodnocení kvality činností na fakultě. Veterinární lékaři SVS rovněž vedou přednášky v rámci státnicových bloků a jsou členy zkušebních komisí při státních zkouškách a obhajobách dizertačních prací.

Petr Vorlíček
tiskový mluvčí SVS

Zdroj: SVS

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018