Bezpečnost potravin

SZPI uzavřela provozovnu na Domažlicku

Vydáno: 27. 10. 2014
Autor: SZPI

Tisková zpráva SZPI ze dne 24. 10. 2014.

SZPI uzavřela provozovnu na Domažlicku pro výskyt myších exkrementů a špatnou hygienickou praxi

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) dnes uzavřela provozovnu Jaroslav Veselý, Chodov 25, okres Domažlice.

Důvodem je zjištění závažných hygienických nedostatků na prodejní ploše i ve skladu,  jednalo se zejména o zjištění myších exkrementů na prodejní ploše pod regály a ve skladových prostorech.
V průběhu kontroly inspekce zjistila i další hygienické nedostatky, např. prach v regálech a pod regály a nečistoty u dvou mrazících zařízení.
Z uvedených důvodů SZPI nařídila provozovateli, aby neprodleně zajistil úklid, dezinfekci celé provozovny a provedení deratizace odbornou firmou. Prodejna bude znovu otevřena po kontrole splnění uložených opatření. Inspekce s prodejcem zahájí správní řízení o uložení pokuty.
Zpracoval: Bc. Radoslav Pospíchal – zástupce tiskového mluvčího, tel.: +420 542 426 613
Zdroj: SZPI