Bezpečnost potravin

SZPI zakázala provoz nelegální výrobny v Praze 4

Vydáno: 19. 1. 2012
Autor: SZPI

Tisková zpráva SZPI ze dne 19. 1. 2012.

Dnes dopoledne vykonala SZPI ve spolupráci s Policií České republiky kontrolu v prostorách používaných k nelegální výrobě v Praze 4, Na Borovém 4/341. Při ní bylo zjištěno, že provozovatelé, kteří vyrábí rýžové závitky s masem pro odběratele v tržnici Saparia, nemají příslušná oprávnění k činnosti (živnostenské listy). Hygienické podmínky ve sklepních prostorách, v nichž se výrobna nachází, byly zcela nevyhovující.

SZPI na místě uložila zákaz uvádět do oběhu 2 472 kg rýžových závitků a zbývající nezpracované suroviny, tedy asi 500 kg rýže a 100 kg masa. Inspekce také zakázala další používání těchto prostor k potravinářské výrobě. Zadržené potraviny budou předány k likvidaci do kafilérie.

O tomto zjištění již bylo informováno místně příslušné pracoviště veterinární správy.

Zpracoval: Michal Spáčil, tiskový mluvčí