Bezpečnost potravin

Tematická konference Potraviny, zdraví a výživa 2019 – Vláknina – Archiv prezentací

Vydáno: 16. 4. 2019
Autor: Společnost pro výživu

Společnost pro výživu zveřejnila anotace přednášek

Aktivity Společnosti pro výživu
MUDr. Petr Tláskal, CSc. (Společnost pro výživu)

Novinky v potravinářské legislativě a aktuality z Úřadu pro potraviny – abstrakt
MUDr. Viera Šedivá (Ministerstvo zemědělství ČR)

Programy PK ČR k reformulacím receptur potravin – abstrakt
Mgr. Markéta Chýlková (Potravinářská komora ČR)

Vláknina – úvod do problematiky – abstrakt
MUDr. Petr Tláskal, CSc. (Společnost pro výživu, FN Moto)

Způsob označování – výživová a zdravotní tvrzení vztahující se k vláknině – abstrakt
Mgr. Markéta Chýlková (Potravinářská komora ČR)

Vláknina a její role v prevenci a léčbě civilizačních onemocnění – abstrakt
MUDr. Bc. Matej Kohutiar, Ph.D. (2.LF UK Praha, FN Motol)

Prebiotika a střevní mikrobiota v dětském věku – abstrakt
prim. MUDr. J. Boženský (nemocnice Vítkovice)

Diety s nízkým obsahem sacharidů – LOW CARB – abstrakt
MUDr. V. Kunová (Nutradit s.r.o, Společnost pro výživu)

Příjem vlákniny v ČR – metodologie výzkumu a interpretace výsledků
Mgr. Bc. Tomáš Pruša (Masarykova univerzita, LF Brno)

Definice vlákniny, druhy vlákniny a metody stanovení – abstrakt
Ing. Marcela Sluková, Ph.D. (VŠCHT Praha, Společnost pro výživu)

Příjem a hlavní zdroje vlákniny v různých zemích EU – abstrakt
Ing. Jan Pivoňka, Ph.D. (VŠCHT Praha, Společnost pro výživu)

Vliv zpracování potravin na obsah a kvalitu vlákniny – abstrakt
Ing. Marcela Sluková, Ph.D. (VŠCHT Praha, Společnost pro výživu)

Obohacování potravin o vlákninu a technologické funkce vlákniny v dalších potravinách – abstrakt
Doc. Ing. Rudolf Ševčík, Ph.D. (VŠCHT Praha)

Mýty spojené s vlákninou a jejím obsahem v potravinách – pár slov a doporučení závěrem – abstrakt
Prof. Ing. Jana Dostálová, CSc. (VŠCHT Praha, Společnost pro výživu)

 

Zdroj: Společnost pro výživu