Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Tisková zpráva MZe ČR 20. 3. 2007 do kategorie

TZ MZe ČR > Zdroje ICBP - Archiv> TZ MZe ČR> Zdroje ICBP - Archiv

Tisková zpráva MZe ČR 20. 3. 2007

Vydáno: 21.3.2007
Tisk článku
Autor: Ing. Marta Pospíšilová
Pomazánkové máslo v BruseluZpráva tiskové mluvčí T. Králové
Ministr zemědělství Petr Gandalovič jednal dnes s evropskou komisařkou pro zemědělství a rozvoj venkova Mariann Fischerovou-Boelovou. Předmětem jednání byla kromě jiného diskuse o výrobcích nazývaných pomazánkové máslo.
 
Návrh ministra Gandaloviče na zachování názvu se setkal s odmítavým postojem evropské komisařky, která své stanovisko odůvodnila rozporem s uznávanými parametry procenta tuku při použití názvu máslo v označení pomazánkového másla. Ministr Petr Gandalovič argumentoval tím, že několik členských zemí EU má povolenou výjimku v označování produktů obsahujících označení máslo, které též nesplňují požadovaný minimální obsah mléčného tuku.
 
„Na můj argument však paní komisařka namítla, že v případě českého pomazánkového másla se nejedná o lokální produkt, ale jde o zvykové označení výrobku s nižším obsahem tuku, než povolují evropská pravidla“, upřesnil ministr Gandalovič.
 
Ministr Petr Gandalovič nicméně navrhuje řešení: „Dovedu si například představit, že v názvu použijeme přídavné jméno pomazánkové a k tomu další přídavné jméno se vztahem k příchuti, třeba pomazánkové křenové“, upřesnil svoji představu Petr Gandalovič.
 
  
Táňa Králová
tisková mluvčí MZe
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021