Bezpečnost potravin

Tisková zpráva Státní zemědělské a potravinářské inspekce 22. 10. 2007

Vydáno: 22. 10. 2007
Autor: pospisilova

SZPI uvolnila zákaz výroby lahůdek v Extim Profi.  Zpráva tiskového mluvčího Mgr. I. Klemeše

Státní zemědělská a potravinářská inspekce,Květná 15,603 00 Brno

tel.: +420 542 426 633, fax: +420 542 426 645, e-mail: ivo.klemes@szpi.gov.cz, www.szpi.gov.cz

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) uvolnila zákaz výroby lahůdek v provozovně firmy Extim Profi ve Frýdku-Místku.

Firma provedla komplexní sanitaci provozovny a dezinfekci výrobních prostor. Splnila i další opatření, která ji uložila inspekce. Předložila také doklad z akreditované laboratoře o rozborech surovin a zkušební vzorky Šlehané nivy. Laboratorní testy potvrdily odstranění závadného stavu.

SZPI informovala v tiskové zprávě ze 17. října, že ve výrobně  společnosti Extim Profi ve Frýdku-Místku zastavila výrobu, neboť laboratorní testy ve Šlehané nivě odhalily nadlimitní přítomnost bakterie Listeria monocytogenes.

 Zpracoval: Ivo Klemeš, vedoucí oddělení komunikace SZPI