Bezpečnost potravin

Tisková zpráva Státní zemědělské a potravinářské inspekce 22.12. 2006

Vydáno: 23. 12. 2006
Autor:

Inspekce uvolnila zákaz výroby salátů v provozu Lahůdek - Palma Zpráva tiskového mluvčího Mgr. I. Klemeše

Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Květná 15, 603 00 Brno, tel. tiskový mluvčí: +420 542 426 633; fax:542 426 645; e-mail: ivo.klemes@szpi.gov.cz
 
Pražská firma Lahůdky-Palma může obnovit výrobu lahůdkových salátů, a to od dneška 17 hodin. Státní zemědělská a potravinářská inspekce uvolnila zákaz výroby salátů, který pro provoz této společnosti v Reinerově ulici v Praze uložila před dvěma dny.
Státní zemědělská a potravinářská inspekce hned při zákazu výroby salátů uložila firmě Lahůdky-Palma opatření, která tato společnost splnila. Jednalo se o komplexní sanitaci a následnou dezinfekci výrobních prostor a zařízení.
Pak inspekce provedla kontrolu provozu. Výsledky stěrů odebraných z výrobních zařízení na přítomnost Listerie monocytogenes byly negativní.
Firma změnila receptury. Veškerou čerstvou a marinovanou zeleninu používanou do lahůdkových salátů nahradila zeleninou sterilovanou.
 
Mgr. Ivo Klemeš, tiskový mluvčí SZPI     

Další informace z oblasti  Státní zemědělské a potravinářské inspekce lze získat na internetových stránkách:  www.szpi.gov.cz