Bezpečnost potravin

Tisková zpráva Státní zemědělské a potravinářské inspekce 5. 1. 2007

Vydáno: 8. 1. 2007
Autor: pospisilova

Inspekce uložila v Seči zákaz výroby Zpráva tiskového mluvčího Mgr. I. Klemeše

Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Květná 15, 603 00 Brno, tel. tiskový mluvčí: +420 542 426 633; fax:542 426 645; e-mail: ivo.klemes@szpi.gov.cz
Státní zemědělská a potravinářská inspekce zakázala v pátek 5. ledna 2007 lahůdkářskou výrobu v podniku Jindřicha Kosiny v Seči.
U jím vyráběného salátu s označením pochoutkový (s dobou použitelnosti do 1. ledna 2007) byla laboratorním rozborem zjištěna bakterie listeria.
Zákaz výroby platí do doby, než společnost předloží inspekci prokazatelné důkazy o bezpečné výrobě potravin.