Bezpečnost potravin

Tisková zpráva Státní zemědělské a potravinářské inspekce 6. 12. 2007

Vydáno: 6. 12. 2007
Autor: pospisilova

Kvůli listeriím zakázala inspekce výrobu ve firmě Lahůdky Cajthaml.  Zpráva tiskové mluvčí M. Šmídtové 

STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÁ A POTRAVINÁŘSKÁ INSPEKCE, Květná 15,603 00 Brno
tel.: +420 542 426 633, fax: +420 542 426 645, e-mail: martina.smidtova@szpi.gov.cz, www.szpi.gov.cz
 
Státní zemědělská a potravinářská inspekce zakázala výrobu a distribuci lahůdkářských salátů ve firmě Lahůdky Cajthaml s r.o. v Chýni. Důvodem je přítomnost bakterie Listeria monocytogenes ve Vlašském salátu (balení 140 g, datum použitelnosti do 17.12.2007), který společnost vyrobila. Firmě byla nařízena kompletní sanitace provozovny.
 
Uvedené šarže salátu bylo vyrobeno 100 kusů. Před stažením výrobku z obchodní sítě bylo však již 88 kusů prodáno. Spotřebitelům, kteří si salát zakoupili, inspekce doporučuje salát nekonzumovat.
 
Zpracovala: Martina Šmídtová, tisková mluvčí SZPI