Bezpečnost potravin

TOP GASTRO 2009

Vydáno: 5. 2. 2009
Autor: bodokova1

Od 5. do 8. února provoní pražské Výstaviště gastronomické delikatesy na 3. ročníku mezinárodního setkání odborníků v gastronomii.

Veletrh představí na 3500 m2 vše, co souvisí s gastronomií – od technologie výroby potravin, obalové techniky, zařízení pro hotely a restaurace až po samotnou výrobu a distribuci potravin alko i nealko nápojů.  121 vystavovatelů z 12 zemí tak zaplňuje dosavadní mezeru v nabídce specializovaných veletržních akcí v hlavním městě.
Křižíkovy pavilony nabídnou produkty pivovarů, vinařů a producentů nealkoholických nápojů. Nebudou chybět ani sýrové, masové či sladké pochoutky, netradiční speciality mezinárodní kuchyně i osvědčené receptury České republiky.
 První škola kávy v České republice přichází se soutěží Mistr kávy 2008, ve které se nejlepší  baristé z utká o možnost zúčastnit se mistrovství světa baristů v Atlantě. Navíc se 80 borců pokusí vytvořit největší šálek cappuccina na světě, o objemu 2009 litrů a vytvořit tak světový rekord.
Součást veletrhu bude i charitativní projekt Kouzelní jablíčko, v němž firma Czech Carving Studio představí umění vyřezávání z ovoce a zeleniny. Výtěžek akce putuje do fondu Kapky naděje.