Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Trvale udržitelná a mikrobiologicky bezpečná filtrace piva do kategorie

Biologická rizika > Rizikové faktory - Archiv> Biologická rizika> Rizikové faktory - Archiv
Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv > Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv> Potravinářství - Archiv

Trvale udržitelná a mikrobiologicky bezpečná filtrace piva

Vydáno: 14.5.2010
Tisk článku
Již dva roky je v Německu k dispozici filtrační stoprocentně biologicky odbouratelné médium Becopad, které vyhovuje stále vyšším požadavkům na odpovědnost za životní prostředí a zároveň vyhovuje pravidlům Evropské unie pro oblast hloubkové filtrace.
Jak prokázalo VLB (Experimentální a vzdělávací zařízení pro pivovarství v Berlíně), které porovnávalo technologické řízení filtrace ve dvou pivovarech, neexistují žádné pochybnosti o tom, že hloubkové filtrační médium Becopad zachová, a dokonce i zlepší, kvalitu piva ve všech posuzovaných parametrech. Je certifikované, trvale udržitelné a zároveň ohleduplné k životnímu prostředí.
Becopad má také maximální význam pro mikrobiologickou bezpečnost potravin, protože díky použití vysoce kvalitní a čisté speciální celulózy zaručí téměř plně automatizovaný výrobní proces. Každá šarže Becopad, která je používána pro sterilní oblast, prochází náročným a statisticky vyhodnocovaným dlouhodobým testováním.
Každému podniku, který disponuje vrstvenou filtrací, tato „nově vynalezená“ hloubková filtrace výrazně přispívá ke kvalitě konečného výrobku a lze ji jen doporučit. Přednosti jsou jednoznačné a v současnosti i mezinárodně uznávané. Nová investice do této technicky vyspělé a flexibilní technologie překvapuje sládky dokonce i tím, že je ekonomicky velice zajímavá.
Že je Becopad velmi úspěšný také v jiných odvětvích ukazuje řada vyznamenání jako Cena za inovaci Porýní-Falc (2008), ocenění Process Innovation odborného časopisu Process (farmacie) (2009), cena Confructa mezinárodní akce Fruit Word (ovocné šťávy) (2009), Palmarés de l´Innovation Sitevi, Francie (víno) (2009) a cena za inovaci Intervitis Interfructa (víno/ovocné šťávy) (2010).   
 
 
 
BRAUWELT, 2010, 150, č. 14, s. 396-399
Safety first
Objednávka kopie článku
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018