Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Údaje potřebné pro posuzování aromat do kategorie

Zprávy EFSA - Archiv > Zprávy EFSA - Archiv> EFSA - Archiv

Údaje potřebné pro posuzování aromat

Vydáno: 28.6.2010
Tisk článku
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
Směrnice EFSA pro posuzování rizika z aromat použitých “v” nebo “na” potravinách.
Evropská komise požádala Vědecký panel pro materiály přicházející do styku s potravinami, enzymy, aromata a pomocné prostředky Evropského úřadu pro bezpečnost potravin (EFSA–CEF), aby poskytl vědeckou radu, pokud jde o údaje, které jsou potřebné pro posuzování aromat.
EFSA vypracoval dokument, který byl uveřejněn pod názvem “Směrnice o údajích potřebných pro posuzování rizika z aromat, které se použijí v nebo na potravinách” (viz příloha).

Uvedený dokument je rozdělen do dvou částí:

Část A se týká aromatických látek, tj. chemicky definovaných látek s aromatickými účinky.
Část B se týká aromatických přípravků jiných než jsou aromatické látky; hodnocení a schvalování těchto látek se provádí podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1334/2008, článku 9 (b)–(f).
 
Příloha: Guidance on the data required for the risk assessment of flavourings to be used in or on foods (pdf, 556 kB, 53 stran)
 
Zdroj: EFSA
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021