Bezpečnost potravin

Uložte si do kalendáře: Mezinárodní školení pro bezpečnější potraviny 2022

Vydáno: 6. 12. 2021
Autor: KM EFSA

Další ročník školení se uskuteční virtuálně v březnu 2022

Německý Spolkový úřad pro ochranu spotřebitele a bezpečnost potravin (BVL) oznámil termín čtvrtého ročník školicího kurzu ITS Food zaměřeného na falšování a autenticitu potravin.

Třídenní školení je určeno pro mezinárodní odborníky z oblasti bezpečnosti potravin a krmiv a řízení rizik. Vzhledem ke globálnímu dosahu akce budou školení probíhat ve dvou termínech:

14.  – 16. března 2022, 14:00-20:00 hod. (pro účastníky ze západní polokoule)

17.  – 19. března 2022, 7:00-13:00 hod. (pro účastníky z východní polokoule)

O programu

ITS Food vám poskytne hluboké znalosti o bezpečnosti potravin a o řízení rizik a krizovém řízení v Německu a Evropské unii. Školení se bude zabývat relevantními aspekty, které jsou klíčové pro komplexní řízení rizik pro bezpečné potraviny, krmiva a spotřební zboží.

Záměrem tohoto školicího programu je zvýšit znalosti a podpořit vzájemné porozumění v oblasti řízení rizik v oblasti bezpečnosti potravin mezi účastníky z veřejných orgánů zabývajících se bezpečností potravin. Odborníci z praxe z příslušných orgánů, úředních laboratoří a výzkumných institucí se podělí o své poznatky a zkušenosti, aby si účastníci zvýšili úroveň svých odborných znalostí, sdíleli a identifikovali osvědčené postupy v oblasti své práce, vyzkoušeli si různé nástroje pro různé úkoly a odnesli si materiály, které budou moci sdílet s kolegy.

Registrace bude otevřena v prosinci 2021 a poběží do konce ledna 2022.

Zdroj: BVL