Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Unikátní metoda monitoringu škůdců pomocí akustických signálů do kategorie

Aktuality > Aktuality

Unikátní metoda monitoringu škůdců pomocí akustických signálů

Vydáno: 29.4.2022
Tisk článku
Autor: VÚRV
Výsledky z 6letého výzkumného projektu byly představeny 1. dubna 2022 na semináři VÚRV.

Nedílnou součástí zemědělské činnosti je bezpečné skladování sklizené produkce, neboť škůdci mohou způsobovat ztráty nejen v průběhu vegetace, ale i po sklizni v samotných skladech. Ty se dle vědců z Výzkumného ústavu rostlinné výroby mohou vyšplhat až k hranici 10 %. I tato skutečnost stála za vznikem spolupráce se Správou státních hmotných rezerv ČR, jejíž cílem bylo dosáhnout zlepšené kvality skladování, a to za využití inovativního monitorovacího zařízení, které přítomnost škůdců má odhalit včas na základě jimi vydávaných zvuků. Výsledky z 6letého výzkumného projektu (2016–21) s názvem „Technologie pro dlouhodobé strategické skladování hmotných rezerv (obilnin, luštěnin)“ byly představeny 1. dubna 2022 na semináři v Aule VÚRV…

Celý článek publikovaný v časopise Agromanuál si můžete stáhnout zde

 

Zdroj: VÚRV

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021