Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Úřad EFSA zveřejnil technické zprávy programu EU-FORA do kategorie

Aktuality KM EFSA > Aktuality KM EFSA
Aktuality > Aktuality

Úřad EFSA zveřejnil technické zprávy programu EU-FORA

Vydáno: 2.10.2019
Tisk článku
Autor: KM EFSA
Technické zprávy jsou publikovány v druhém zvláštním vydání EFSA Journal.

Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) publikoval v druhém zvláštním vydání EFSA Journal technické zprávy druhé fáze programu EU-FORA. EU-FORA (European Food Risk Assessment Fellowship Programme) je program určený k posílení budování odborné komunity a kapacit vědeckého hodnocení – na úrovni EFSA jde o hodnocení rizika bezpečnosti potravin.

Program je zaměřen na tzv. “mid-career” vědce EU a zemí EFTA a nabízí příležitost k rozšíření znalostí a osobní zkušenosti v oblasti hodnocení rizika bezpečnosti potravin. Na individuální úrovni jde o 12-měsíční praktickou výuku ve vybrané organizaci zabývající se hodnocením rizika (mimo domovskou zemi). Program byl „založen“ v roce 2016 jako součást snahy úřadu EFSA vychovat novou generaci hodnotitelů rizika potravin. V současné době bylo realizováno druhé kolo programu.

V této souvislosti bylo vydáno druhé speciální vydání EFSA Journal věnované právě aktivitám druhého kola partnerských stáží na hostitelských pracovištích - vědeckých institucích členských států EU, které byly ochotny věnovat čas a energii hostujícím stážistům. V mnoha případech nesloužil program jako pouhé školení, ale generoval nové znalosti v oblasti hodnocení rizika. Během minulých 2 let zahrnul EU-FORA program více než 200 jednotlivých vědců, 100 kompetentních organizací členských států a institucí EU a vytvořil tak jednu z nejrozšířenějších a nejúspěšnějších praktických zkušeností spolupráce připravenou úřadem EFSA.

Zástupci úřadu EFSA připojili rovněž poděkování všem, kteří se na úspěchu tohoto kola programu EU-FORA podíleli, především stážistům a jejich školitelům z hostitelských pracovišť za obětavost, entuziasmus a prokázanou profesionalitu. V tomto smyslu si zaslouží poděkování za efektivitu programu také programový výbor (EU-FORA Programme Committee) a řídící tým EFSA (EFSA Management Team) za podporu a nabídku vynikajících školících modulů pro stážisty.

Druhé zvláštní vydání časopisu EFSA Journal najdete na adrese
https://efsa.onlinelibrary.wiley.com/toc/18314732/2019/17/S2

 

Zdroj: EFSA

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018