Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Urychlení zákazu salmonely ve vejcích do kategorie

Živočišná výroba - Archiv > Živočišná výroba - Archiv> Zemědělství - Archiv

Urychlení zákazu salmonely ve vejcích

Vydáno: 6.7.2007
Tisk článku
Autor: Ing. Marta Pospíšilová
Stálý výbor pro potravinový řetězec rozhodl o zkrácení termínu pro začátek zákazu prodeje „stolních“ vajec z chovů kontaminovaných salmonelou o jeden rok (od 1. 1. 2009).
Stálý výbor pro potravinový řetězec a zdraví zvířat (SCFChAH) rozhodl, že by měl být urychlen termín, od něhož začne platit zákaz prodeje „stolních“ vajec pocházejících z hejn, v nichž se opakovaně vyskytuje salmonela. Podle nařízení o zoonózách 2160/2003/ES byl původně stanoven termín 1. ledna 2010, ale SCFChAH odhlasoval termín 1. ledna 2009. Vejce z postižených chovů by mohly být využity, jen pokud dojde zpracováním ke sterilaci.
Zákaz má platit jak pro vejce z EU, tak i ze třetích zemí. Za tímto účelem proběhne tříměsíční konzultace s obchodními partnery v souladu s Sanitární a fytosanitární dohodou WTO.
 
EU Food Law, 2007, č. 303, s. 11
 
Další informace:
Nové cíle EU v redukci salmonel u drůbeže
Nařízení 1168/2006/ES, kterým se provádí nařízení 2160/2003/ES, pokud jde o cíl Společenství zaměřený na snížení prevalence určitých sérotypů salmonely u nosnic Gallus gallus, a kterým se mění nařízení 1003/2005/ES (OJ L 211, 1. 8. 2006, s. 4)
Nařízení 1177/2006/ES, kterým se provádí nařízení 2160/2003/ES, pokud jde o požadavky na používání určitých tlumicích metod v rámci národních programů pro tlumení salmonel u drůbeže (OJ L 212, 02. 08. 2006, s. 3)
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021