Česky
Informační centrum bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství, Těšnov 65/17, Praha 1, 11000, tel.: 221 811 111, e-mail: info@mze.cz

Uživatelský přístup

 
 

Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 11
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)

Přidat článek ÚZEI zve na přednášku Dějiny stravování 20. století - První republika do kategorie

Aktuality > Aktuality
Odborné akce

ÚZEI zve na přednášku Dějiny stravování 20. století - První republika

Vydáno: 13.3.2018
Tisk článku
Autor: ÚZEI
Přednáška se koná v Domě zemědělské osvěty, ve studovně Knihovny Antonína Švehly 20. března 2018.

Ke  stému  výročí  založení  republiky  připravila  Knihovna  Antonína Švehly cyklus přednášek na téma Dějiny stravování 20. století. Úvodní referát nese název První republika a jeho obsahem je špičková kuchyně dvacátých a třicátých let, osvobození kuchyně od rakouských vlivů a racionalizace stravování.

Přednášející Doc. PhDr. Martin Franc, Ph.D. působí v Masarykově ústavu a archivu Akademie věd ČR a na Fakultě humanitních studií Univerzity Karlovy v Praze. Účastnil se řady projektů věnujících se historii, má bohatou publikační činnost. Jeho badatelským zaměřením jsou vědní politika a sociální vědy ve střední Evropě, dějiny stravování a výživy a dějiny životního stylu a konzumu v Československu.

Přednáška se koná v Domě zemědělské osvěty, ve studovně Knihovny Antonína Švehly 20. března v 17:00 hodin.

Vstup je volný.

Zdroj: ÚZEI