Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek V USA roste riziko z  E. coli do kategorie

Mikrobiální rizika > Mikrobiální rizika> Rizikové faktory - Archiv> Rizikové faktory - Archiv

V USA roste riziko z  E. coli

Vydáno: 19.4.2007
Tisk článku
Autor: Ing. Marta Pospíšilová
Dřívější výskyt infekce z  mletého hovězího masa nahradil výskyt  z  čerstvé produkce (rajčata, hlávkový salát, špenát).
Podle sdělení CDC (Centers for Disease Control and Prevention, USA) se zvýšil v posledních dvou letech počet případů infekce způsobené E. coli O157 a to především v důsledku kontaminace čerstvé produkce (rajčata, hlávkový salát, špenát aj.). Dříve souvisel výskyt infekce E. coli zejména s hamburgery. Více informací je v tiskové zprávě CDC (z 12. 4. 2007).
 
V USA je deset států (45 milionů obyvatel, ca 15 % americké populace) napojeno na síť FoodNet, prostřednictvím které se šíří informace o onemocnění z potravin. Síť FoodNet začala fungovat v roce 1996.
 
IFT (zpráva z 13. 4. 2007)
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021