Bezpečnost potravin

V USA roste riziko z  E. coli

Vydáno: 19. 4. 2007
Autor: pospisilova

Dřívější výskyt infekce z  mletého hovězího masa nahradil výskyt  z  čerstvé produkce (rajčata, hlávkový salát, špenát).

Podle sdělení CDC (Centers for Disease Control and Prevention, USA) se zvýšil v posledních dvou letech počet případů infekce způsobené E. coli O157 a to především v důsledku kontaminace čerstvé produkce (rajčata, hlávkový salát, špenát aj.). Dříve souvisel výskyt infekce E. coli zejména s hamburgery. Více informací je v tiskové zprávě CDC (z 12. 4. 2007).
 
V USA je deset států (45 milionů obyvatel, ca 15 % americké populace) napojeno na síť FoodNet, prostřednictvím které se šíří informace o onemocnění z potravin. Síť FoodNet začala fungovat v roce 1996.
 
IFT (zpráva z 13. 4. 2007)